blog9

Doğru Ürün Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler ; Gıda Streç Filmi Ve Alüminyum Folyo

Gıda Streç Filmi  ve Alüminyum Folyo nun çok fazla çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerden sizin kullanımınıza uygun olanı tespit edebilmek için dikkat edilmesi gereken noktaları sizinle paylaşalım.

-Kalınlık

Gıda Streç Film ve Alüminyum Folyo farklı kalınlıklarda çeşitleri bulunmaktadır. Fiyatı daha ekonomik, uygun diye düşünüp, ince mikronlu streç filmi satın alan kişiler, gıdayı saklamak için streç filmi sarma işlemini gerçekleştirirken, incelik sebebi ile işlevi tek sefer yerine birkaç sefer sarımda gerçekleştirerek, sarfiyatı arttırır, ürün ekonomiklikten uzaklaşır. Aksine sarfiyat artışı zarar olarak döner. Basit bir örnek verirsek, Pvc Gıda Streç Filminde  ince mikron ürün alıp, gıdaların üzerini, sızmayı önlemek ve iyi kapatıp havayla temasını önlemek adına 2-3 kere üst üste streç film sarımı yapmaktansa, 1 kere 9 mikron kalınlığında gıda streç filmi kullanmak çok daha ekonomik olacak, iş gücünden tasarruf sağlayıp, en efektif şekilde gıdaların saklanmasını sağlayacaktır. Bu konu Alüminyum Folyo için de geçerlidir. Aynı ürünü,  2 kere ince alüminyum folyo ile sarmaktansa daha kalın bir folyo ile tek sarımda işinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.

-Uzunluk / Gramaj

İkinci tespit edilmesi gereken özellik ise kullanılacak ürünün uzunluğudur. Restoran, Kafe ve Otellerde yani çok ve sık streç film ve alüminyum folyo kullanımının olduğu yerlerde uzun metrajlı endüstriyel ürünler kullanılır. Evlerde kullanım için ise kısa metrajlar uygundur. Ürün uzunluğunun sağlamasını ürünün ağırlığı ile yapabilirisiniz.  Daha önceki blog yazılarımızda da ilettiğimiz gibi aşağıdaki formüllerle, gıda strecinin ve alüminyum folyonun ağırlık sağlamasını yapabilirisiniz:

Gıda Streç Film : YOĞUNLUK(1,24pvc)*EN*BOY*KALINLIK

Alüminyum Folyo: YOĞUNLUK(2,75)*EN*BOY*KALINLIK

Gerekli tespitleri yaptıktan sonra, Koli ve Kutu üzerinde firma ismi ve bilgileri olan ürünler seçilmelidir. Bu, herhangi bir ters durumda karşınızda sağlam bir yetkilinin bulunması demektir. Ürün koli ve kutu üzerindeki bilgilerin yukarıdaki formülleri kullanıp sağlamasını yapabilirsiniz.

Gıda ile temas edecek olan gıda streç film ve alüminyum folyo kutularında ise, mutlaka İşletme Kayıt No’larının olması gerekmektedir. Bu numaralar, işletmenin gıda ile temas eden ürünleri uygun ortamda ürettiğinin ve denetlendiğinin garantisini verir.

Loading